Met de paplepel ingegoten

Ik ben Simon Wijsenbeek, oprichter van SimonSailing. Ik vaar al zolang als ik mij kan herinneren. Naast dat ik het geweldig vind om op het water te zitten, wil ik deze passie heel graag met anderen delen of aan anderen overbrengen. 8 jaar geleden heb ik de beslissing genomen om van zeilen mijn beroep te maken. Ik heb er geen moment spijt van gehad !

Leren zeilen in een Optimist

Zoals zovelen heb ik leren zeilen in de Optimist. Wedstrijdzeilen in kleine, snelle open bootjes was mijn lust en mijn leven, volgens mij nog steeds de beste basis om echt goed te leren zeilen. Tot 1995 volgde diverse EK en WK deelnames elkaar op. In 1995 besloot ik te stoppen met zelf zeilen en me te verdiepen in training / coaching. Na een opleiding bij het KNWV heb ik meerdere jeugdklassen getraind. Hier is de voorliefde voor het overbrengen van de watersport geboren. Zelf wedstrijdzeilen stond deze periode op een lager pitje.

Mijlen maken

Ik heb wel de kans gekregen diverse verre tochten te varen. IJmuiden – Lagos, Driehoek Noordzee, duo-handed en diverse vakantietochten naar Scandinavië en Engeland. Toerzeilen naar verre oorden kan ook heel erg mooi zijn ! 2004 werd ik uitgenodigd om op Curaçao een jaar lang full time de lokale jeugd te leren zeilen, te trainen en te coachen. Hierna heb ik besloten van mijn passie voor de zeilsport mijn vak te maken. In Nederland heb ik in 2006 mijn RYA Yachtmaster diploma gehaald, om na de verbouwing van mijn huis mijn bedrijf op te richten. Begin 2009 is SimonSailing van wal gestoken.

simonsailing op azoren

Zeilervaring

Ik heb de afgelopen 8 jaar te veel gedaan om op te noemen. Om een idee te geven; ik heb zeer veel cursussen gegeven, op alle denkbare niveau’s.

Ik heb meerdere deliveries geschipperd, Mijn vaargebied strekt zich uit van de Azoren tot aan Stockholm en alles daartussen.

Ik heb zeer veel mensen een fantastisch evenement op het water aangeboden via Sailing business events.

Ik heb voor de eigenaar een Xc50 tijdens zijn vakanties geschipperd.

Ik heb zelf gelukkig nog steeds wedstrijden kunnen varen, op diverse schepen.

In 2011 heb ik mijn eigen boot gekocht om zo mijn vrije tijd ook op het water door te kunnen brengen.