Vorig jaar schreef ik al eens dat erg moe en erg voldaan toch een mooie ervaring is.

Ik heb het voorrecht gehad 5 heren te mogen begeleiden bij hun eerste UK tocht. Ze kwamen om te varen en om mee te maken. Dit hebben ze gekregen. We zijn midden in de nacht vertrokken op weg naar Southwold. Voor mij was het een beetje opletten omdat voor de kust de anker gebieden flink zijn verlegd. Daar waar je verwacht vrij te kunnen zeilen liggen nu tientallen bakken en omgekeerd. Laten we hopen dat alle windmolen-park-plannen niet doorgaan. Wordt het nog drukker op zee.

In de avond, nog net licht in Southwold aangekomen en na een prima maal en een pint naar bed. Wat een leuke haven! Cultureel erfgoed en een goede kroeg met uitzicht op je boot. Volgende ochtend met de eb Southwold weer uitgestroomd om met stroom tegen naar Lowestoft te dobberen. Lowestoft is in vergelijking met Southwold een stinkende, vervelende, lelijke en vergane-glorie-oostkust stad. De enig aantrekkingskracht in het feit dat je 24/7 naar binnen kan varen en (voor de heren) naast een koperen pispot uit 1852 kan staan pissen.

Na de lunch losgooien voor een nieuwe tocht van ongeveer 16 uur. Heerlijke nacht. Droog, ruime wind, niet al te koud, goed zicht en rustige scheepvaart. Wat wil een zeiler nog meer?

SAMSUNG

De heren hebben zich prima geweerd, ik had een redelijk vermoeiend wacht schema opgesteld van 3 uur op 2 uur af. Dit zodat ze steeds met 3 man buiten zaten. Dit ging zo wonderwel goed, dat ik af en toe ook goed heb kunnen slapen.

 

Ik geloof dat de heren het fantastisch hebben gevonden. Veel gezien, veel meegemaakt en veel geleerd. Ze waren alleen erg moe bij aankomst…..          Welterusten !

 

 

Eerder dit jaar ben ik  uitgenodigd op de X werf. Hier wordt voor een klant een XC50 gebouwd. Wat een mooie werf. Wat een mooie boot. Ik kan bijna niet wachten deze boot met eigenaar te proberen. Er komt geen boegschroef in, maar een waterjet systeem, voor en achter,  waarmee de hele niet alleen kan draaien, maar ook dwarsuit moet kunnen varen. (!!)

Alle wensen van de eigenaar worden in deze boot verwezenlijkt. De boot wordt ongelofelijk mooi, veilig te varen en snel. Voorzien van alle luxe die een mens zich kan wensen, en meer !

Ook alle zeilscholen zijn weer goed bezig. Vorig jaar lag er rond deze tijd nog ijs en sneeuw. Niemand was bezig met vakantieplannen en al helemaal niet met het plannen van een zeilvakantie. Inmiddels heb ik meerdere mensen meegenomen naar zee. Kijken of zeilen leuk is of om voor te bereiden op hun vakantieplannen van komende ’s zomers. RYA cursus zeezeilschool

 

 

 

 

 

 

 

 

Als klap op de vuurpijl mag ik ook dit jaar weer naar La Coruña. Een stel wil graag begeleiding mee voor het eerste stuk van hun wereldreis. Ik denk dat het een heel verstandige beslissing is om voor het Kanaal en de Golf van Biskaje een ervaren handje extra mee te nemen. Ik heb er nu al zin in, mensen helpen met het verleggen van hun grenzen en ze mee te nemen naar de mooiste Jambon- en wijnbar van Spanje 😉 Zelfs voor een vegetariër een plek om niet over te slaan

P1080876

 

 

 

 

 

Om er achter te komen waar deze parel zit; bel of mail met Simon Sailing.