Het lijkt wel een vloek. Bijna altijd als ik een delivery vaar lig ik wel ergens verwaaid. Het is niet dat ik niet wil varen, maar soms gewoon echt niet kan varen. De Golf van Biskaje is vandaag en morgen één groot laag drukgebied. Windsnelheden boven de 50 knopen is voor deze boot veel te veel. Op weg van Darthmouth naar Camaret hebben we al 40 knopen ware wind gehad, te veel ! Voortdurend de motor bij om hoogte te houden en snelheid om over de golven heen te komen.

 

Nu lig ik in Camaret. Bretagne. Er zijn vervelendere plekken om te liggen. Vandaag of morgen maar eens kijken wat er waar is van de reputatie van deze kust. Een uurtje wandelen van hier kunnen we kijken hoe de oceaan op Ouessant beukt. Moet er vet uitzien en je doen beseffen waarom je in de haven ligt.

 

Wij doden de tijd met poetsen, tanken, lezen en ons afvragen wat de ultime boat of the century is. Kanshebbers op dit moment: OOD 34, X362 sport, Baltic 42, BH 41, J122, iets (of misschien wel alles van) S&S, de IMX 40 en de Contessa 32. Iemand nog tips ? Bij een biertje in La Coruna gaan we strepen en de winnaar kiezen. Eerst maar eens Biskaje over met een Sun Odyssee 37.