Mijn seizoen is dit jaar al vroeg begonnen. Zo vroeg dat er nu roet in het eten wordt gegooid door het laatste staartje van de winter. Een hoog druk gebied neemt meestal mooi weer mee. Behalve als het half maart boven scandinavië ligt, er geen fatsoenlijk laag te vinden is om de boel te vullen en het in siberië nog gewoon -10 is….

Ik weet niet of ik zin heb ik komend weekeinde winterwedstrijden te varen……………

Ik heb komend weekeinde voor het eerst in jaren een cursus afgezegd. Het zou voor mij en vooral voor de cursisten niet te doen zijn. Van de RYA moeten we 100 mijl tidal varen. Dit betekend op zee water stuk varen. Koud, saai en rechtdoor.

 

wedstrijdzeilen
Toen had ik opeens een weekeinde vrij. Dat kan natuurlijk niet. Gelukkig gaat de IJspegel gewoon door. Aangepast programma, maar er wordt gevaren. Harry van de Harpoen had nog een plekkie in de railing vrij. Of ik er spijt van ga krijgen weet ik nog niet. Achteraf  is een potje zeilen altijd mooi. Maar zoals het er nu uitziet wordt het een van de koudere dagen uit mijn leven. Flink wat lagen aan, al mijn handschoenen mee, meerdere mutsen in mijn tas stoppen en hopen dat het comité de baan lekker dicht bij de kust legt. Warmte van alle strandtenten en friteskramen, maar vooral minder golven…