Wedstrijdzeilen op een tjalk !

Voor mij een nieuwe ervaring, en wat voor een! Via sailing business events aangemonsterd op een van de schepen van de muider compagnie. De Rederijker. Dit schip was al 10X 2de geworden. Tijd om daar eens verandering in te brengen.

 

We zijn de haven uitgevaren met een rif. Dit bleek niet heel nodig en om dit er snel uit te halen moest het mes er in. Vervolgens werd het een inhaalrace op onze directe tegenstander. Deze voer aan de wind veel hoger, wij voeren ruime wind veel harder.

Voor een onderboeironding hadden we iedereen nodig, letterlijk alle hands aan dek. 7 man op de grootschoot, 4 voor de bakstagen. Al met al waren alle 25 man druk bezig.

 

Binnen werd het steeds meer een slagveld. Tafels, stoelen, speakers en biervaten vlogen door de kajuit. Gelukkig hadden we geen piano of houtkachel aan boord.

 

Briljant stuurwerk van de schipper, een goede route, onze jokers met een extra whomper en een maat die iedereen op tijd aan het juiste touwtje zette resulteerde in een overwinning. Super team.