Menig watersporten moet nog niet aan varen denken. De meeste boten staan nog ingepakt op de kant. Voor SimonSailing is 2013 al zeer goed begonnen. Inmiddels heb ik al meerdere opdrachten gevaren, de agenda voor deze zomer staat al vol en als klap op de vuurpijl is er een nieuwe site voor mij gebouwd. Ik kan nu beter iedereen op de hoogte houden van het zeilen (en reilen) van SimonSailing.

De winterseries lopen ten einde. De IJspegel op de Harpoen is met een lichte stijging ten opzichte van vorig jaar afgesloten. De boot gaat dit jaar vooral duo-handed varen. Volgend jaar winter pas weer.

Dit jaar heb ik al 2 cursussen achter de rug. Zowel de Zeezeilschool als Amorgos zijn al druk bezig en hebben al een beroep op me gedaan. Superleuk ! Ook heb ik vorige week een motorboot weggebracht. Nieuw voor mij, maar in dit weer een leuke bezigheid. Waar je normaal buiten zit en met wind bezig bent zit je nu lekker binnen bij de kachel. Waar normaal een zelfstuur een (soms afwezige) luxe is, kun je nu rustig je stuurrad loslaten om een potje thee te gaan zetten. Dit is naast je te doen, dus nog steeds met goed zicht rondom, in plaats van binnen zonder zicht op overige scheepvaart en je roer.

Volgende klus vertrekt vrijdag al. Via Nautisail een delivery naar La Coruna. Hier hoop ik niet te lang over te doen, zodat ik op tijd terug ben voor de Van Uden/Reco op de Weerga.

Ik vind het ook soms nog best koud, maar ik heb er zinnin !! Druk, druk; leuk, leuk !