Dat ik al een tijd niets meer heb geschreven wil niet zeggen dat ik heb stil gezeten. Integendeel, het einde van het seizoen was hectisch.

De Bench, een XC45 heeft met mij als schipper de nodige mijlen mogen maken. Dit gaat volgend jaar een vervolg krijgen. De eigenaar wil heel graag naar de Oostzee, maar heeft nog nooit ’s nachts gevaren. Ik vind dit altijd unieke momenten om te mogen begeleiden.

Wedstrijdzeilen voor bedrijven

Sailing business events had zoals gewoonlijk meerdere fantastische evenementen. Het blijft heel bijzonder om wedstrijden te zeilen met mensen die nog nooit gevaren hebben. We hebben met het hele team het seizoen afgesloten tijdens de Muiderhardzeil dagen. Wedstrijdzeilen met 30+ meter tjalken blijft een ander spelletje dan normaal, maar zo mooi ! Bel me als je volgend jaar ook mee wil. We hebben enorm veel handen nodig om zo’n apparaat te gijpen.

muiderhardzeildagen

muiderhardzeildagen

Antwerpenrace

Ik heb eindelijk, eindelijk, eindelijk de Antwerpenrace gevaren. Op de Intention, een Bashford 36, een superboot. April dit jaar heeft deze boot de shortlist voor ‘Manne en Simon boat-of-the-century’ net niet gehaald. Misschien moeten we deze lijst maart eens herzien. De Antwerpenrace is geweldig, dit wist ik eigenlijk al zonder er ooit aan mee te doen. Hoe gaaf is het om met honderden boten de Schelde op te knallen, tussen de zeevaart door. Om te finishen in hartje Antwerpen, waar de after sail zeer goed geregeld is!

 

amtwerpen race 2013

amtwerpen race 2013

 

RYA cursus

Via Zeezeilschool Scheveningen heb ik tijdens de 2 najaarsstormen RYA cursussen kunnen geven. PPfftt, wat een takkeweer ! Diverse cursisten hebben het zo koud gehad dat het toch wel fijn is dat ik dat als schipper herken. Ik had niet willen weten hoe het er uit had gezien als deze dame langer buiten had gestaan. Eng idee ! Toch heb ik de sfeer aan boord goed weten te houden. Mijn laatste groep was zo blij! Ik denk dat ik deze mensen volgend jaar terug ga zien.

RYA cursus

 

Huwelijksbootje
London met de bootMensen die mijn facebook volgen weten dat ik met eigen bootje naar Londen ben gevaren. Deze staat inmiddels ook al op de kant. Een eigen boot houdt je bezig.En last but not least ben ik dit jaar in het huwelijksbootje gestapt.

Inmiddels is het koud, nat en vroeg donker. Niet ideaal om te zeilen. Tijd om zeilen te wassen, ski’s te prepareren en winterbanden te handelen. Een mens moet de winter toch doorkomen. Ik kan niet wachten op het nieuw seizoen. Nieuwe uitdagingen, nieuwe horizonnen !