“Maar wat doe je dan in de winter ?”. Deze vraag krijg ik standaard als volgende vraag te beantwoorden. Als eerste vraag, vragen mijn gasten zich af wat ik doe behalve zeilen. “niets”, varen is mijn vak mijn hobby én mijn passie. ’s Winters is het in Nederland te koud om van de zeilsport te kunnen leven. Alhoewel, als ik nu naar buiten kijk…. er zijn dagen in augustus die beroerder zijn dan vandaag. Toch staan de meeste boten nu op kant, liggen de kussens en de zeilen op zolder. Mensen vinden het over het algemeen niet zo leuk dat het om 4 uur al donker is. Gelukkig laat een paar fanatiekelingen de boot in het water voor Goofies, Grevelingencup of IJspegel. Dit aantal groeit nog elk jaar.

Elke winter moet ik op zoek naar een baantje of klussen om de kachel brandend te houden. Voorgaande jaren heb ik bij Red-Gull in de zeilwasserij gestaan. Ook seizoensarbeid, in de winter worden de zeilen en buiskappen gewassen. In de zomer zijn ze weer nodig.

Mijn gasten stellen vaak voor om of naar de Carieb te vertrekken om daar te gaan varen of om de wintersport op te zoeken om daar verder les te gaan geven. Ik vind skiën best aardig, maar om nou te zeggen dat ik het goed uit kan leggen en zorgen dat veilig gebeurt…..Na een onregelmatig seizoen; veel van huis, veel uit mijn rugzak leven, vind ik het best fijn om een 9-5 baan te hebben. Elke avond thuis, mijn vrouw, een douche, een houtkachel en een bed. Voor mij hoeft een tweede seizoen in de Alpen niet zo nodig.

Toch heb ik een beetje naar mijn gasten geluisterd. Bij mij om de hoek zit een van de betere wintersport winkels van Nederland. Ik ben opgeleid tot onderhoudsmonteur. Elk paar ski’s dat onderhoud, afstelling, montage of wax nodig heeft, komt bij mij in de werkplaats.

SimonSailing wordt in de winter SimonSkiing. Stond er niet in mijn schoolagenda vroeger al: “Snow is only frozen water”? ski onderhoud

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.kleinoostenrijk.nl